کد خبر 1248840
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۷

به گزارش مشرق مهدی محمدی در کانال تلگرامی خود نوشت: 

‏۱- سخنان رییس جمهور و مقام های دولت درباره علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای فتح باب مهمی است و باید از آن بابت ایجاد فرصت سخن گفتن درباره موضوعی که تریبون آن تا امروز یک طرفه دست دوستان جو بایدن در ایران بوده، استقبال کرد. حقیقت بسیار متفاوت از روایت روحانی است.

۲- البته هدف پاسخ به روحانی نیست. جای تعجب است اگر او هنوز درنیافته باشد به عنوان یکی از نامحبوب ترین سیاستمداران همه ادوار تاریخ ایران، میان مردم، گوشی برای شنیدن حرف هایش وجود ندارد و ملت به خوبی می فهمند دنبال بهانه ای برای توجیه فاجعه ای است که آفریده، نه بیان حقیقت.

۳-ایده قانون مجلس زمانی شکل گرفت که پس از شهادت سردار سلیمانی، ضربات پی در پی اطلاعاتی و خرابکارانه به ایران وارد شده و تقریبا همه بی پاسخ مانده بود. همه می فهمدیدند که توازن به هم خورده و بازدارندگی امنیتی در حال از دست رفتن است. شهادت شهید فخری زاده حجت را تمام کرد.

۴- این یک حقیقت بسیار مهم است که روحانی در هیچ مقطعی اعتقاد نداشت که به هیچ کدام از این حملات باید پاسخ داده شود. استدلال اصلی او و تیمش این بود که این حملات دام هایی برای کشاندن ایران به ‘جنگ’ است. در واقع، می گفتند از ترس مرگ باید خودکشی کرد!

۵-قانون مجلس متقابلا بر این ایده راهبردی مبتنی بود که خطر جنگ، یک توهم است، هیچ ضربه ای نباید بی جواب بماند، مذاکره تولید اهرم فشار نیاز دارد و مذاکره با دست خالی، این بار به همان ‘تقریبا هیچ’ قبلی هم نخواهد رسید.

۶- مجلس البته یک جانبه اقدام نکرد. رایزنی ها و مباحثات بسیار مفصلی در عالی ترین سطوح انجام شد و نهایتا شورای عالی امنیت ملی در مصوبه شماره ۷۳۳ که روحانی خود آن را ابلاغ کرده، به مجلس مجوز اقدام داد. بعدها دبیرخانه شورا وجود این هماهنگی را صراحتا تایید کرد.

۷- دولت البته به شدت می ترسید. اگر روحانی صادق است من پیشنهاد می کنم اجازه انتشار متن مباحثات آن جلسه ای از هیئت دولت را بدهد که در آن وزیر وی به صراحت هشدار داده بود. اگر غنی سازی ۲۰ درصد آغاز شود، امریکا به ایران اولتیماتوم می دهد و سپس حمله خواهد کرد!

۸- با روی کار آمدن دولت بایدن، دولت مذاکراتی بسیار با عجله و هماهنگ نشده را آغاز کرد. از همان آغاز هیچ کس مخالف توافق نبود. اختلاف میان دو گروه بود که یکی به دنبال توافق به هر قیمت، با علم به نداشتن انتفاع اقتصادی و گروه دیگر در پی توافق با تضمین انتفاع اقتصادی بود.

۹- مذاکرات وین بد آغاز شد و بسیار بدتر پیش رفت. هدف این مذاکرات از همان آغاز چیزی غیر از تضمین نفع اقتصادی برای کشور بود. روحانی اگر به دنبال مقصر می گردد بهتر است به یاد بیاورد در حالی که تیمش در وین در حال مذاکره بود او در تهران خبر از اتمام مذاکرات می داد یا در حالی که تیمش عقیده داشت لغو تحریم ها کافی نیست، او می گفت ۷۰ درصد تحریم ها برداشته شده! اینگونه بود که او اساسا تیم خود را در وین بی اعتبار کرد و امکان چانه زنی را از آنها گرفت.

۱۰- خطای دیگر این بود که تیم ایرانی در وین به دلیل فشار سنگین روحانی هدف خود را بازگشت به برجام ۲۰۱۵ بدون تضمین نفع اقتصادی قرار داد. روحانی هرگز اجازه نداد در وین در این باره چانه بزنند که ایران خواهان عادی شدن فروش نفت و روابط بانکی است و تاکید کنند قول و کاغذ امریکا برای آن ارزشی ندارد.

۱۱- علاوه بر این، قانون مجلس ابزار چانه زنی بسیار نیرومندی ساخت که با هزینه تقریبا صفر، برای تیم ایرانی دست برتر مذاکراتی ایجاد کرد. نه تنها برخلاف پیش بینی آقایان به ایران حمله نشد، بلکه امریکا و کشورهای اروپایی از صدور یک قطعنامه در شورای حکام هم عاجز ماندند. ضمن اینکه این قانون نیاز امریکا به توافق را به شدت تقویت کرد.

۱۲- اگر روحانی صادق است پیشنهاد می کنم اجازه انتشار متن مذاکرات پس از آغاز غنی سازی ۶۰ درصد و یا متن جلسه معاونین وزرای ۱+۴ را بدهد تا همگان ببینند که تیم ایرانی که در رسانه به مجلس بد و بیراه می گفت، درون مذاکرات هیچ دارایی جز قانون مجلس نداشت.

۱۳- طرف غربی پس از دیدن جدیت ایران در اجرای قانون رفتار مذاکراتی خود را تغییر داد و آشکارا نشانه هایی ظاهر شد که غرب از بیم پیشرفت های بزرگ تر در برنامه هسته ای و با علم به ناتوانی خود از پاسخ، فقط درصدد متوقف کردن گام های بعدی قانون در ایران است. روحانی اما قدر این فرصت را ندانست.

۱۴-در حالی که بایدن به شدت نیازمند بازگشت به ۱+۵ بود -وهست- و اجرای قانون هم نشان داد دست آن به شدت خالی است، بهترین زمان بود که برجام از وضعیت تقریبا هیچ خارج شده و امتیازهای اقتصادی واقعی از امریکا گرفته شود. مردم ایران باید بدانند حسن روحانی این فرصت تاریخی را بر باد داد.


‏۱۵- پالس های پی در پی ضعف و نیاز، که روحانی با هدف توافق قبل از انتخابات علنا به غربی ها می داد درکنار رفتار تیم مذاکره کننده اش که عملا درون مذاکرات توافق را راهبرد، و پیشرفت هسته ای را تاکتیک نشان می دادند، امریکا را به این طمع انداخت که بدون برداشتن واقعی تحریم ها، توافق شدنی است!

۱۶- روحانی در وین، مرحله به مرحله کوتاه آمد و از حداقل های یک توافق خوب فاصله گرفت. محاسبه امریکا این بود که وقتی رییس جمهور ایران به ‘هیچ’ راضی است، چرا باید امتیاز واقعی و موثر به آن بدهد؟

۱۷- جالب است که روحانی فراموش کرده پس از خرابکاری در نطنز خود او دستور غنی سازی ۶۰درصد را صادر کرد گرچه وضعیت دیگر به گونه ای نبود که امریکا به تیم او امتیاز راهبردی بدهد. آنها با کوتاه آمدن های پی در پی و اعلام علنی بی اعتقادی به پیشرفتهای فنی، پیشاپیش خودرا بی اعتبار کرده بودند.

۱۸- این را هم بگویم که در اسفند ۹۹ روحانی و تیمش ناگهان به سخنگویان امریکا در داخل تبدیل شدند. پشت سر هم طرح هایی از جانب وزیر خارجه ارائه می شد که هیچ تفاوتی با آنچه امریکا می خواست نداشت. سوال این بود که چرا وزیر خارجه دائما طرح هایی می دهد که هیچ نسبتی با سیاست های نظام ندارد؟

۱۹-حدود یک ماه قبل روحانی اعلام کرد مذاکرات به مرحله جمع بندی و تصمیم رسیده. اما در واقع نه مذاکرات جمع بندی شده بود و نه چیزی برای تصمیم وجود داشت. او می خواست یک مذاکرات نیمه کاره را تبدیل به توافق کند و این یعنی در همه مسائل باقی مانده ایران باید حرف امریکا را دربست می پذیرفت.

۲۰- هنوز در مذاکرات؟ بسیاری مسائل باقی مانده و لذا حرف از اتمام مذاکرات بی معناست. در موضوع تحریم ها، نه تنها امریکا تضمینی برای حداقل انتفاع اقتصادی ایران نداده بلکه حتی زیر بار لغو همه تحریم های دوره ترامپ از جمله کاتسا که مادر تحریم هاست هم نرفته است.

۲۱- درباره تضمین عدم خروج مجدد، امریکا حاضر به واگذاری هیچ تضمین معتبر یا حتی نوشتن یک جمله با ارزش در متن توافق نیست.

۲۲- درباره تحریم های تسلیحاتی که مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ اکنون لغو شده، امریکا اصرار دارد آن را ادامه خواهد داد و این یعنی از سال هشتم برجام به بعد هم قصد ندارد زیر بار بقیه تعهدات خود برود.

۲۳- درباره تبدیل ارزهای غیردلاری ایران به یورو، امریکا زیر بار هیچ فرمولی نرفته و این یعنی توافق احیا می شود بی آنکه ایران به هیچ یک از دارایی های خود -حاصل از فروش نفت یا غیر آن-دسترسی داشته باشد.

۲۴- امریکا هیچ فرمول واقعی برای راستی آزمایی اجرای تعهداتش را هم نپذیرفته و روی یک زمان بندی مضحک اصرار دارد که در نتیجه آن ایران کل برنامه هسته ای خود را تعطیل می کند بی آنکه کمترین تضمینی در اختیار داشته باشد که امریکا واقعا و عملا تحریم ها را برخواهد داشت.

۲۵- همه اینها و بسیاری مطالب دیگر را که اینجا مجال بحث از آنها نیست هیئتی متشکل از نمایندگان مجلس، دولت و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بررسی و جمع بندی کرده است. روحانی اگر با مردم صادق است کافیست اجازه انتشار جمع بندی ‘هیئت تطبیق’ را که با حضور نمایندگان دولت او انجام شده بدهد.

۲۶-به جز راستی آزمایی، هیچ یک موضوعات باقی مانده در مذاکرات ربطی به قانون مجلس ندارد. جالب است که امریکا هیچ تضمینی هم نداده که تحریم هایی را که ظاهرا روی کاغذ تعلیق شده اند به سرعت به بهانه های دیگر وضع نکند یا با بهانه هایی مانند FATF جلوی انتفاع واقعی اقتصادی ایران را نگیرد.

۲۷- و جالب تر است که همه اینها در حالی است که امریکا راهبرد خود را شفاف کرده و بدون تعهد ایران به مذاکرات هسته ای، موشکی و منطقه ای فراتر از برجام حاضر نیست مذاکرات را نهایی کند. در واقع امریکا شفاف کرده که تحریم ها را برای وادار کردن ایران به مذاکرات بیشتر، گروگان خواهد گرفت.

۲۸- من نمی دانم وقتی روحانی از برداشتن تحریم سخن می گوید مقصودش واقعا چیست. دروغ ارزان شده است. او در پی توافقی بود که تحریم ها نگه می داشت، به تحریم های آینده مشروعیت می داد و برنامه هسته ای را در ازای هیچ نابود می کرد. تازه همین را هم امریکایی ها با او جمع بندی نکردند.

۲۹-علت ناتمام ماندن مذاکرات نه روی کار آمدن دولت جدید است و نه قانون مجلس. علت این است که امریکا از دادن حداقل امتیازهایی که حداقل انتفاع را برای ایران تضمین کند خودداری کرد. علت این رفتار امریکا هم طمعی بود که به ‘توافق آسان’ با روحانی داشت.

۳۰- نه مجلس و نه تا جایی که من می دانم هیچ مقام دیگری مخالف یک توافق خوب نیست و توافق خوب در دسترس است. روحانی می خواست مشکل امریکا برای بازگشت به ۱+۵ را حل کند. بی آنکه چیزی گیر ایران بیاید. امریکا باید بداند روحانی دیگر واقعا رفته است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 48
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
    39 3
    چقدر شما ساده اید آقایان دنبال برجام های بعدی بودن که دست ایران را کاملا خالی کنند و کشور را خرابه هایی مانند لیبی و عراق درست کنند و اروپایی ها هم در همان زمان ترامپ دنبال این بودن
    • IR ۰۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      30 0
      این بنده خدا هم همین و میگه ولی بازتر نکرد
    • IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      11 0
      مجلس باید زودتر طرح ممنوع کردن خروج مسئولان دولت فعلی تا 3 سال بعد از خاتمه مسئولیت را تصویب کند تا از فرار برخی مسئولان از کشور جلوگیری شود تا سر فرصت محاکمه و مجازات شوند.
    • IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      4 0
      بهترین جمله ی دکتر محمدی که خیلی باهاش حال کردم بند 30 : امریکا باید بداند روحانی دیگر واقعا رفته است. بره که دیگه بر نگرده
  • IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
    37 1
    از لباس مقدسش هم شرم نمی کند
    • IR ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      7 0
      بایدخلع لباس بشه!
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
    27 1
    با سلام مدت ها است دست نوشته ای از آقای محمدی منتشر نشده بود. از مطالعه مطالب این عزیز خرسندیم. نکته ای که در متن این نوشتار بچشم می خورد تعلق خاطر شدید جناب رو.....به آمریکا است . مرزی بین لیلی و مجنون مشاهده نمی شود. لیکن عاقبت این رابطه عاشقانه بنظر می رسد تراژدیک باشد و احتمالا رو.... پس از صدارت یا مهاجرت نموده و یا از غمباد جوان مرگ شود. حجله ها به جمله جوان ناکام آذین بندی خواهد شد تا ملائکه با مشاهده پیام های همدردی مردم کام مرحوم ناکام یعنی مجنون لیلی را شیرین کنند.
  • IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
    26 1
    آقای محمدی بند 31 را هم اضافه کن که به گفته روحانی آمریکا اعلام کرده که توبه کرده است !!
  • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
    16 3
    به نام خدا موضوع: درخواست از مجلس برای تصویب قانون راهبردی برای بی اثر سازی تحریم ها سلام علیکم ان شاء الله از این پس باید به جای لغو تحریم، به دنبال بی اثر سازی تحریم باشیم. دیپلماسی عزتمندانه و مقتدرانه گرچه می تواند از فریب خوردن مجدد ما در مذاکرات جلوگیری نموده و جلوی سوء استفاده از بهانه تراشی های دشمنان علیه ما را بگیرد، اما مطمئناً منجر به لغو تمام تحریم ها هم نخواهد شد. دشمنان می خواهند با این بهانه تراشی ها ما را از متن به حاشیه برانند و جلوی پیشرفت ما را بگیرند. باید تمام انرژی کشور در هشت سال آینده صرف مقاوم سازی اقتصاد از درون گردد. لذا در امتداد قانون خوب اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران؛ لازم است: 1- قانون تعلیق مذاکرات و خروج موقت و دائم از برجام با برنامه ی زمانی مشخص شده در آن به عنوان یک اهرم فشار بر دشمن به دلیل عدم لغو تمام تحریم ها تصویب گردد. اما به موازات آن: 2- قانون بسیار مهم اقدام راهبردی برای بی اثر سازی تحریم ها هم باید تهیه و تصویب گردد و دولت جدید تمام همت خود را برای اجرای آن به کار بگیرد. نکته ی مهم این است که این قانون هم اهرم فشار به مراتب بزرگتری بر دشمن ایجاد خواهد کرد، و اتفاقاً برای اینکه ما را از رسیدن به این هدف باز دارند احتمال این وجود دارد که تحریم ها را تعلیق کنند و البته حتی اگر آن ها تحریم ها را هم تعلیق کنند ما باز باید به طور جدی دنبال بی اثر سازی تحریم ها باشیم؛ چرا که تعلیق تحریم ها همیشه موقت و برای نیازمند کردن ماست.
  • IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
    18 1
    همه مردم با همند
    • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      4 0
      دقيقأ و منتظرن دو هفته دیگه بازخواست خودشونو از غربگداها شروع کنن و حقشونو بزارن کف دستشون!!!
  • این است تدبیر؟اوف بر بنفش IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    31 2
    اشعث ابن قیس و تقی زاده رو روسفید کرده جاسوس
  • IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    25 1
    رو.... می خواست مشکل امریکا برای بازگشت به ۱+۵ را حل کند. بی آنکه چیزی گیر ایران بیاید. امریکا باید بداند روحانی دیگر واقعا رفته است.
    • IR ۰۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      5 0
      ان شاء الله تقاص این دنیایش را با دختر ساکن اتریشش می دهد. تقاص آخرت که اساس است و جای خود دارد.
  • IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    28 1
    روحانی می خواست بیشترین خدمت به کدا خدا راکرده باشد اما موفق نشد تا آنها راحت به برجام برگرداند
  • IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    20 1
    آمریکایی‌ها باید تمام تحریمها را لغو کنند، بعد ما راستی‌‌آزمایی خواهیم کرد؛ اگر چنانچه به معنای واقعی کلمه لغو شده بود، آن وقت ما به تعهّدات برجامی‌مان برمیگردیم، یعنی بدون هیچ مشکلی به تعهّدات برخواهیم گشت؛ این سیاستِ قطعی است. قول آمریکایی‌ها را [هم] معتبر نمیدانیم؛ اینکه بگویند ما برمیداریم و روی کاغذ بردارند، این فایده‌ای ندارد؛ عمل لازم است؛ باید در عمل تحریمها را بردارند، ما هم راستی‌آزمایی کنیم و مطمئن بشویم که تحریمها برداشته شده، آن وقت به تعهّداتمان عمل میکنیم.
  • IR ۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    18 1
    ما در مقابله‌ی با تحریم دو راه میتوانیم برویم: یکی اینکه برویم سراغ تحریم‌کننده و از او خواهش کنیم، بگوییم «آقا شما ما را تحریم کردید، ما خواهش میکنیم که حالا مثلاً شما این تحریم را کم کنید یا بردارید»، او هم بگوید خیلی خب حرفی ندارم، این کارها را انجام بدهید -چند خواسته‌ی استکباری روی میز بگذارد، بگوید این کارها را انجام بدهید- من یک مقدار از تحریم را کم میکنم؛ این یک راه است که در واقع راه ذلّت، راه انحطاط، راه عقب‌ماندگی است. یک راه دیگر هم این است که نیروی داخلی خودمان را فعّال کنیم؛ ما توانایی‌های خوبی داریم؛ این نیروها را فعّال کنیم و کالای تحریمی را در داخل تولید کنیم. آن طرفِ مقابل وقتی دید در داخل دارد این کالا تولید میشود، خودش به دست و پا می‌افتد؛ چون خود آنها سود میبرند از این تجارت کالا و از بازارهای کشورها -یک سود عمده‌ی دولتها این است- لذاست که خود این موجب میشود که تحریم یا برداشته بشود یا لغو بشود یا بی‌اثر بشود.
  • جاویدایران NL ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    19 2
    من مخالف هر نوع توافق هستم، به شخصه هیچ توافقی رو خوشم نمیاد، اصلاً معنی نداره توافق برسر چیزی که حق ذاتی ماست، مذاکره فقط باید برای این باشه که طرف مقابل بفهمه این چیزی که میخواد حق ماست. یکی به من بفهمونه وقتی دشمن شماره یک ما یعنی اسرائیل سلاح اتمی داره چرا ایران مباید داشته باشه؟؟؟؟ این اصلاً خلاف اصل توازن قواست، وقتی هند سلاح اتمی پیداکرد پاکستان هم برای توازن مجهز به این سلاح شد تا صلح برقرار بشه، اینی که ایران سلاح اتمی نداشته باشه خطرناکه، این یعنی جنگ طلبی، مخالفت با سلاح اتمی ایرانی یعنی جنگ طلبی.
  • DE ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    22 2
    هنوز نمیخواهید قبول کنید که یک نفر یه مهره بوده و هست و وظیفه خودش رو در اجرای فرامین اربابانش به خوبی انجام داده؟
  • IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    20 1
    خدایاریشه امیداستعماروتدبیرکنندگان کذاب ملت بزرگ ایران وحامیان منافقشان رابکن (امین)
  • IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    20 2
    بازخواست بانیان وضع موجود باید مطالبه ی ملی امروز ما باشه.
  • IR ۰۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    18 0
    دولت بعد و قوه قضاییه باید تمام خیانتکارانو به ملت معرفی کنه و اونارو برای همیشه از حاکمیت کنار بزاره..مطالبه مردم محاکمه خیانتکاران هست و منتظر اقدام..
  • IR ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    14 0
    واقعا دو کلام حرف حسابی
  • احمد IR ۰۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    16 0
    نطرات بالا خوب بود آلبانیایی ها خواب بودند کسی نظر نداد
    • IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      3 0
      دوست 01:55 میگم انگار حق با شما بود ولی یکیشون 02:24 بیدار شد همین پایین یه قار قاری کرد!!! خخخخخخ
  • IR ۰۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    1 16
    ظاهرا شماها حاتون خوبه و براحتی حرف مفت می زنید و خبر از حال مردم ندارید.
    • IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      4 0
      اونی که از حال مردم خبر نداره کسی هست که وقتی سیل و زلزله میاد تو سفر قشم و کیش و شمال داره خستگی! در میکنه. همون که دو ساله جرات نداره بین مردم حضور پیدا کنه. چی زدی عمو؟
    • IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      1 0
      خدا شفات بده .تاریخو بخون .هیچ ملتی درمذاکره=ذلت پذیری.با طرف قلدرش.چیزی بدست نیاوزده .مردم فلسطین 80 ساله مذاکره میکنن. سرخ پوستا دائما مذاکره کردند.یقینا بومیان کانادا و استرالیام مذاکره کردند.کره شما لی وکوبا بارها مذاکره کردند .اما افسوس از کمترین دستاورد.بهترین راه دست برزانوی خویش. وصرفه جوئی ومدیریت .والسلام
  • مردم IR ۰۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    8 1
    ملت یک رئیس را به لجاجت،حماقت،سفاهت ،عداوت، خیانت و... متهم می کند.
    • IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      2 0
      متهم؟وقتی میگن متهم که احتمال جرم بره ولی اثبات جرم نشده یاشه.وقتی اثبات شددیگه متهم نیست مجرمه.وجای مجرم کجاست؟
  • IR ۰۴:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    7 0
    حیف و صد حیف ولش کن باید یه سری مطلب می نوشتیم اما بیخیال بریم نماز خلاصه که.. هیچی اقا هیچی
  • فارغ التحصیل شریف IR ۰۶:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    2 0
    حالا قدر جایگاه ولایت فقیه مشخص می شود. هر انسان سلیم النفسی متوجه این مطلب می شود. برای همین است که کدخدا (ی ده روحانی) و اذنابش به دنبال تخریب این ستون خیمه انقلاب هستند.
  • ابی IR ۰۶:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    3 0
    اگه رو... بازخواست نشه من به یقین خواهم رسید که حرف از عدالت زدن در جمهوری اسلامی پوچ است.
  • IR ۰۶:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    2 0
    حالم بد شد بايد، اين و تيم فسيلش بازخواست شن
  • محمدایوب IR ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    1 0
    جناب آقای محمدی ودلسوزان نظام ونمایندگان مجلس انقلابی تاکی باید اگر نگوییم وابسته به آمریکا آدمی مغرور که برای عقده های درون خفته وخود بزرگ بینش یک ملت ویک کشور را فداکند که تنها به هر قیمت نشان دهد منجی بوده. عزیزان وقتی یک نفر در جمع حق را ناحق وناحق را حق جلوه میدهد باید ازحق دفاع کرد وقتی که ایشان درکسوت روحانیت راست راست دروغ میگوید و بهانه دست مغرضان وبدخواهان وشکست خوردگان درانتخابات جهت تخریب نظام ونمایندگان دلسوز مجلس میدهد ودروغ پشت دروغ چرا نباید مدارک و مستندات جلسات هیئت تطبیق وجلسات دیگر را جهت روشنگری منتشر کرد اگر فردی خلاف کرده ومتهم است وقبول نمی کند باید جهت انتشار مدارک از او اجازه گرفت؟
  • عباس IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    11 0
    روحانی در هشت سال ریاست جمهوری آموزشهای داده شده را بخوبی اجرا کرد . احتمالا بعد ریاست جمهوری به ایشان جایزه صلح نوبل داده شود. روحانی مامور خوبی ب بود و هست. حالا میتوان سخن هاشمی را بعد پیروزی روحانی در انتخابات سال 92 فهمید. ( با پیروزی روحانی حال من به راحتی میتوانم بمیرم )
  • IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    2 0
    آقای محمدی نون حلال خوردی از دهنت آیه های خدا بیان می شه تو حقیقت خدا را تفسیر می کنی خدا حافظ وناصر تو باشد راهی که می روی ثابت قدم باشی روز به روز خدا به حق مقربان درگاهش و طریق حق پیروان سید خراسانی باران رحمتش را برحق جویان و ایمان آورندگان به موعود مصلح بباراند ازامداد های غیبی بی دریغ بهرمند سازد به حق سردار شهید و این همه صادقون امت اسلامی را با امدادهای خود الساعه فرج و گشایش در امور عطا فرماید
  • افتخاری IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    16 0
    خدایا، به آه دل مادران شهید/این منافقان خائن را رسوا بگردان
    • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      4 0
      الهی آمین!!
  • IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    2 0
    ببینید چقدر خباثت و خیانت در این برجام هست! امریکا با اقدام ترامپ، حضورش و اقداماتش ذیل برجام "مشروعیت" ندارد، از اینرو مع الاسف تسهیل کنندگان داخلی درصدد هستند تا با کمترین اصطکاک، اقدامات امریکا علیه منافع ما "اثربخش" و "قانونی" شود. من تعجب میکنم چرا مذاکره کننده ی ملت من، خیلی راحت دست بایدن رو گرفتن میخوان بیارنش داخل برجام! آیا نمیفهمند که دست ما چقدر به علت خروج ناگهانی و بی برنامه ی امریکا باز شده!؟ درسته که امریکا از ابتدا به دنبال همین خروج بود[مثل لیبی]، ولی شتاب و عجله ی بی فکرترین و احمق ترین رئیس جمهور تاریخ امریکا، به ما فرصت داد تا جبران کنیم. حالا دوره افتادید که اشتباه امریکا رو براش لاک بگیرید! پناه برخدا، شما تو کدوم تیمی؟ به کسی که با دشمنم رفاقت کند، اعتماد ندارم. از سویی دیگر به هیچ وجه امکان ندارد که ایران به نقطه ی صفر برجام در 2015 برگردد، بلکه باید بدهی که در 8 سال گذشته معلق شده بپردازند.
  • IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    1 0
    بهترین روش برای اغنای افکار عمومی این است در برنامه ای تلویزیونی نماینده ای از دولت ترجیا ظریف یا عراقچی و مجلس پیرامون نتیجه برجام در دولت روحانی بر گزار شود تا مردم واقعا متوجه شوند چه اتفاقاتی بر این ملت گذشته است
  • ادریس IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    5 0
    ای وای .... که چه کلاهی بر سر ملت رفت و هیچ کسی هم پاسخگو نیست
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    1 0
    افراد جاسوسان خود فروخته اقامت بگیر در غرب دیگه رفتنی هستن . اما فقط بازخواست این دغل کاران ما را خوشحال می‌کند
  • IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    12 0
    دربند۱۲ ی نکته جالب هست واینکه تیم مذاکره کننده جزقانون مجلس هیچی دراختیارنداشت.مجلس محترم اگرقانون تعویق مذاکرات روهم تصویب کنی به عبارتی میشه نورعلی نور
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    6 0
    رهبری حجت را تمام کرده وحرف نهایی وقطعی نظام را زده بودند ومجلس هم قانون مربوطه را اعلام کرده بود وهیچ نیازی به مذاکره مجدد که متاسفانه فرسایشی هم شدنبود!
  • ارسلان GB ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    1 0
    خدا نگذرداز آن بانی باعث اصلی را که امثال خاتمی و روحانی را بر کشور تحمیل کرد و با دو قطبی سازی دروغین باعث ظهور احمدی نژاد شد.
  • IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
    1 0
    رو... ودارودسته اش رضایت کدخدا را برمنافع ملی ترجیح می دهند. وزیر خارجه ایالات محترقه خودش می گوید با توافق فاصله ی زیادی داریم آن وقت رو... به جای سخنگوی کاخ سفید دم از توافق می زند. ماموریت ایشان فقط انجام توافق برای فریب افکارعمومی و ....است.
  • م خ IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    0 0
    همه مطالب فوق با خوش بینی تمام مطرح شده ولی واقعیت این است که رو... ودستیاران دولتی و رسانه ای وبراندازان حامی او قول همکاری به آمریکا داده اند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس